Over mij - Elisa Bergheger Coaching
Elisa Bergheger

Over Mij

Ik ben Elisa Bergheger. Gedreven door mijn passie en liefde voor gezondheid, dieren en de natuur heb ik mijn coaching-bedrijf opgezet. Via het coachen kan ik overbrengen waar ik van hou en wat ik belangrijk vind.

 

En het allerbelangrijkste! Ik leef hiermee mijn MISSIE:

Let’s create a loving and healthy legacy together!

 

Voor mij betekent dit de wereld een stukje mooier achterlaten dan dat we hem hebben gevonden. 

 

Gezondheid en liefde voor jezelf en je omgeving!

Stop the bullshit en creëer je eigen geluk!

Kleine Elisa

Ik was van jongs af aan al een doorzetter. Op zesjarige leeftijd ontdekten ze bij mij een botziekte.

 

De dokter zei dat ik me aanstelde als ik aangaf pijn in mijn knieën te hebben. Dit bleek onterecht. Een vervanger van de huisarts ontdekte twee jaar later de ziekte van Perthes en ik mocht diezelfde dag nog door naar het ziekenhuis.

 

Ik moest geopereerd worden, maar mijn ouders kozen voor een alternatieve behandeling. Twee jaar lang kreeg ik een beugel/spreidbroek om mijn benen. Maar voordat het zover was, moest ik een jaar opgenomen worden in het ziekenhuis in Amsterdam. Mijn benen moesten worden opgerekt en worden voorbereid op de beugel. 

 

In het ziekenhuis vermaakte ik me prima. Ik was vrolijk en maakte plezier. Toch ging ik vooral mijn huisdieren missen en kreeg ik heimwee. De dokter beloofde me dat ik naar huis mocht als ik een rondje om mijn bed kon lopen met mijn beugels. Meer hoefde ik niet te horen. Nog diezelfde week liep ik het rondje om mijn bed met mijn beugels om. Met tranen over mijn wangen van de pijn.

 

Ik was vastberaden door mijn verlangen: IK MAG NAAR HUIS!! Door mijn doorzettingsvermogen lag ik in plaats van een jaar maar twee maanden in het ziekenhuis.

Elisa Bergheger als kind
Beugels om benen

Gedurende twee jaar liep ik met beugels om mijn benen, zat ik in een rolstoel en had ik een bed in de woonkamer. Ik moest dag en nacht de beugel dragen en had vaak pijn.

 

Toch was ik een vrolijk en ondernemend kind. Ik ging schaatsen, klom in bomen en rende de meeste kinderen in mijn klas eruit. Ik heb zelfs in de krant gestaan omdat ik zo ondernemend was. Op negenjarige leeftijd kreeg ik alsnog een heftige operatie van 8 à 9 uur en verbleef ik nog twee maanden in het ziekenhuis om te herstellen. 

 

Ik was daardoor weinig tot bijna niet op school en werd gepest. Er was weinig veiligheid en stabiliteit thuis. Vanaf mijn twaalfde jaar ben ik meer dan 25 keer verhuisd, en zat ik met mijn moeder zelfs in een Blijf van m’n Lijf huis. Ik groeide op in een strenggelovig gezin met veel regels en beperkingen.

Niet echt een ideale jeugd met veel ongelukkige momenten wat zeker niet makkelijk was. Toch was ik veerkrachtig en had ik altijd mijn woordje klaar. 

 

Ik zette door ondanks alle omstandigheden.

 

Wat ben ik trots op dat dappere kleine meisje!

Ik ben blij met alles wat ik heb meegemaakt en zie het als een cadeautje, wat mij gemaakt heeft tot wie ik nu ben.

Nu..

Mijn liefde voor dieren komt duidelijk terug in mijn familielijn. Mijn opa en oma hebben altijd veel liefde gehad voor hun honden en dit is absoluut aan mij doorgegeven. Verder houd ik van lachen, dansen en sporten.

Als ik mezelf zou moeten omschrijven in een paar kernwoorden, dan zijn dat: EnergieHumorVrijheidEerlijkheid en Leiderschap.

 

Ik heb in het verleden altijd veel makkelijker kunnen werken met mannen vanwege mijn directe aanpak. To the point, open en eerlijk. Dit komt terug in mijn no bullshit-aanpak. Door middel van mijn eigen zoektocht naar groei en ontwikkeling leef ik nu, na veel vallen en opstaan door de jaren heen (zowel privé als op werkgebied met onder andere burn-outs en onhandige keuzes), eindelijk mijn missie:

 

 

Het helpen van anderen met het creëren van gezondheid, ontwikkeling en geluk. 

 

 

Want het klinkt cliché, maar een betere wereld begint bij jezelf. 

Elisa Bergheger

Let's create a healthy and loving legacy together!

Elisa Bergheger Coaching draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders