Essentiële oliën - Elisa Bergheger Coaching
Doterra olie

Essentiële oliën

Natuurlijke, essentiële oliën, I lóve it! 

 

Zoals de naam al doet verklappen, zijn deze oliën essentieel. In ieder geval in mijn leven. Al jarenlang maak ik er dankbaar gebruik van en ik gebruik ze voor zo’n beetje ALLES.

 

Vroeger gebruikten mensen essentiële oliën en delen van planten voor een betere gezondheid. Bijvoorbeeld voor het kalmeren van (incidentele) huidirritaties, de bevordering van de spijsvertering, ter ondersteuning van een gezonde mond, helpend om vrijer te kunnen ademen en nog veel meer. 

 

In de blog van deze maand neem ik je mee in mijn gebruik van de oliën.
Ik geef je een inkijkje in hoe en waar ik de oliën gebruik en ik hoop jou daarmee te inspireren. Waarom? Omdat het mij zoveel heeft gebracht en dagelijks nog steeds zoveel brengt, dat gun ik jou ook! 

 

Onderaan deze blog vind je tevens de link naar mijn webshop, met een mooie aanbieding voor een introductiekit, om er zelf mee te gaan experimenteren.

 

Lees je mee?

 

Oliën voor een gezonder leven

 

Essentiële oliën dus. Ze worden ook wel etherische oliën genoemd. Dit zijn geurstoffen die onder invloed van de zon worden gevormd en opgeslagen liggen in de kleine holtes van de plant. Deze oliën bevatten de levenskracht, de Chi, de essentie van de plant en deze energie kan bijdragen aan de kwaliteit van jouw leefomgeving en daarbij jouw leven, jouw gezondheid en welzijn. 

 

Persoonlijk gebruik ik- en ben ik helemaal fan van de lijn van dõTerra. Deze oliën zijn zuiver en 100% natuurlijk.

 

Er zijn verschillende manieren om de oliën te gebruiken:


– opgelost in water
– aanbrengen op de huid
– in een diffuser
– als toevoeging aan een neutrale olie of crème
– vermengd met een ander vloeibaar product

 


In deze blog deel ik de verschillende manieren van het gebruik van de essentiële oliën.

 

Dagelijks gebruik

Nadat ik net ben opgestaan drink ik twee grote glazen water met een druppel Lemon van dõTerra. Dit heeft een heerlijke frisse smaak en is voor mij mijn dagelijkse detox.
Nu in deze periode van het jaar, met de nodige hooikoorts, gebruik ik ook een druppel Peppermint & Lavender. Dit neemt al mijn klachten (en ook die van m’n zoontje) weg! 

 

Een absolute aanrader voor eenieder die daar gevoelig voor is. 

 

Sport, Meditatie & Werk
Zeker ook bij het sporten is het fijn de mix van Peppermint & Lavender fijn te gebruiken, voor een extra energieboost en om vrijer te kunnen ademen.

 

Voor m’n meditaties gebruik ik verschillende oliën, maar net waar ik behoefte aan heb. Ik gebruik de olie in de diffuser, maar ook achter m’n oren en op m’n pols. Voor een ademoefening gebruik ik vaak de Peppermint of Breathe en die cup ik dan: een paar druppels in je handen wrijven, als een kommetje voor je neus houden en dan diep inademen door je neus. 

 

Wanneer ik daarna aan het werk ga, zet ik graag de diffuser aan met een olietje die bevorderlijk is voor m’n creativiteit en die helpt m’n hoofd fris te houden. 

 

Ontspanning in de avond

In de avond druppel ik juist een meer ontspannen olie in de diffuser voor een heerlijke relaxte geur in huis. Tijdens m’n avondritueel doe ik dan een aantal druppels Lavendel onder m’n voeten en/of achter m’n oren. Dit helpt om te ontspannen en is ideaal voor een goede nachtrust.

 

Inmiddels is m’n zoontje ook helemaal gek op de geurtjes van de oliën. Hij vraagt tegenwoordig om een druppeltje Lavendel op z’n kussen en een druppeltje voor onder z’n voeten voordat hij gaat slapen. Wanneer hij buikpijn heeft, geef ik hem een druppeltje op z’n navel. Daarvoor gebruik ik de Zengest olie, deze werkt helpend bij de spijsverternig en verzacht de buikpijn. 

 

Tegen kleine beestjes & op reis

Ook voor de kleine beestjes zijn de essentiële oliën ideaal. Op reis gebruik ik het tegen insecten en muggen en tijdens m’n Nature Quest heb ik het gebruikt tegen teken.

 


De Gember, Lavendel & Peppermint zijn super helpend wanneer je last hebt van reis- of wagenziekte. Deze kun je innemen met een glas water, of ook cuppen en achter je oren smeren. 

 

En heb je een hond? De Melalueca en Lavender, gemengd met kokosolie is ideaal als anti teken- en vlooien middel. Deze smeer ik in de liezen en nek of kont, of ik maak er een spray van. Let op: altijd eerst goed inlezen over de te gebruiken dosering, deze is namelijk heel anders dan voor mensen. Nooit gebruiken bij katten bijvoorbeeld!

 

Oliën in het huishouden

Lemon is m’n favoriet als gebruik in schoonmaakmiddel. Je maakt al eenvoudig een spray met afgekoeld gekookt of gefilterd water en een druppeltje lemon olie. 

 

Ook bij de was is het werkelijk heerlijk om een druppeltje toe te voegen. Dit kun je gewoon in het bakje van de wasverzachter doen! 

 

Lichamelijke verzorging

Bij ons in het gezin wordt Tea Tree en Lavendel gebruikt als hulpmiddel tegen kalknagels, haarroos en andere huidaandoeningen. 

 

Daarbij wil ik je graag meegeven dat ik er ook in geloof dat vooral het achterhalen van oorzaken van een bepaalde aandoening belangrijk is. Dus gebruik de olie als hulpmiddel, maar onderzoek ook altijd de oorzaak om ook die aan te pakken.

Dit kan allerlei oorzaken hebben. Zo kunnen bepaalde klachten door voeding komen, maar ook stress heeft zeer veel invloed en zo ook gedachtepatronen of een erfelijke aanleg.

 

Bij last van spierpijn na het sporten, of na een val of stoot, is de Deep Blue oil van dõTerra m’n grootste vriend. Deze olie werkt verzachtend en verkoelend.

 


Dit is ook een heerlijke olie om aan te brengen op de vingers, handen, polsen en schouders, na een lange dag achter de computer bijvoorbeeld! 

 

Waar ik de oliën nog meer voor gebruik:

  • tandenpoetsen: de ‘on guard of clove’ of peppermint druppel ik rechtstreeks op m’n tandenborstel. 
  • huidverzorging na het douchen; gezicht en lichaamsverzorging, gemengd met gefractioneerde kokosolie.
  • door mijn shampoo en conditioner voor mijn haar* en ik maak er mijn eigen verzorgende haarspray van. 
  • lavendel als aftersun
  • als smaakmaker in water of thee.

*m’n favoriete combi op dit moment voor de shampoo is Lavendel, Tijm en Rozemarijn.

Zo zie je maar, de lijst voor het gebruik van de oliën is echt eindeloos en zo ongelofelijk helpend. 

 

‘Let’s create a loving and healthy legacy together’

Mijn liefde voor natuurlijke zelfzorg speelt een grote rol bij het helpen van ondernemers naar het ervaren van optimale energie, geluk en vitaliteit.

De producten van dōTerra staan volledig in lijn met mijn persoonlijke passie en bedrijfsmissie:

 

‘Let’s create a loving and healthy legacy together’

 

Duurkoop is Goedkoop

Ik krijg vaak te horen dat mensen de oliën best prijzig vinden. Wanneer je je beseft dat voor één druppel rozenolie de blaadjes van 200 rozen moeten worden gedestilleerd, geeft dit misschien wat meer begrip voor de prijzen van de olietjes. De hoge concentratie zorgt ervoor dat je bij het gebruik ervan maar weinig olie hoeft te gebruiken.

 

Bij het kopen van de oliën is het belangrijk dat je kijkt naar de kwaliteit en dat de olie gegarandeerd zuiver is. Dus niet gemengd, niet verdund of aangelengd. Anders verdwijnt de therapeutische waarde en kan de olie zelfs gevaarlijk zijn. 

 

Dit kun je onder andere herkennen aan de afbeeldingen op het label. Een uitroepteken in een driehoek betekent ‘gevaar’, deze olie kun je niet innemen en is dus schadelijk voor de gezondheid.

 

Ook wanneer er op de verpakking wordt aangegeven dat het gebruik op de huid wordt afgeraden, is deze olie niet aan te raden. Andere afbeeldingen waar je op kunt letten zijn  ☠︎ ⚠︎ ❌

Vermijd deze bewerkte oliën en kies echt voor de pure, natuurlijke varianten.

 

Introductiekorting voor jou! 

Omdat ik zelf super veel voordeel heb van deze oliën deel ik ze graag met jou!

 

Daarom kun je vanaf nu ook de oliën via mijn webshop bestellen. Mijn drie favorieten zijn op dit moment verkrijgbaar met een introductiekorting: 5ml Lavender, Peppermint én Lemon voor 30 euro inclusief BTW.

 

Bekijk het aanbod snel op mijn website.

 

Mocht je nog vragen over de oliën hebben, stuur mij dan gerust een berichtje! 

 

Ik denk graag met je mee en ik weet zeker dat de olietjes ook een positieve bijdrage in jouw leven kunnen leveren.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elisa Bergheger Coaching draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders