Waarom wappies idioten zijn! (ondanks dat ik er zelf een ben) - Elisa Bergheger Coaching
blog foto

Waarom wappies idioten zijn! (ondanks dat ik er zelf een ben)

Wappies

Deze week was ik bij een show van Roue Verveer. Tot mijn lichte tegenzin ging het uiteraard veel over corona, testen en vaccinatie.

Hij vertelde dat hij van alles naar zijn hoofd kreeg van wappies op social media omdat hij een show ging geven waar het test beleid voor van toepassing was. Waaronder hele heftige aannames. Zijn reactie hierop was trouwens hylarisch. 

 

Ondanks dat ik een andere mening heb over testen en vaccinatie en dus onder wappie val. Voelde ik me totaal niet aangesproken en heb ik enorm genoten van zijn show.

 

Met nare woorden en verwijten ga je een ander niet overtuigen van je eigen gelijk. Wat deze wappies dus probeerde. Ik snap dat Roue deze wappies idioten noemt. Ik maak wel een onderscheid in persoon en gedrag. Maar zulk gedrag is ook idioot.

 

Als ik ervoor kies om niet naar een show te gaan waar vooraf getest moet worden is dat mijn keuze. En laat ik dat dan ook bij mezelf. Ik gun een ander ook zijn vrije keus.

Hij maak mensen aan lachen en ik heb er geen oordeel over en laat hem lekker zijn ding doen voor wie wel wil komen met een test.

 

Sinds wanneer mogen we niet meer van mening verschillen.

Moeten we de ander onze visie, gedachten of mening opleggen? Naar mijn mening is dit juist het mooie van mens zijn. We hebben allemaal ons eigen perspectief, visie, gedachten en mening. Laten we die respecteren van elkaar juist als deze verschillen.

 

Elkaar respecteren met dezelfde mening kan iedereen. Maar kan je het ook als het verschilt en juist wanneer het nodig is?

Los daarvan komt je boodschap ook niet aan als je oordelen en verwijten gaat maken.

Ongeacht vanuit welke intentie je die ook maakt. We willen het zo graag overbrengen vanuit onze eigen waarheid om goed te willen doen voor de ander of de wereld. Maar vanuit deze energie komt het niet over. En bereik je het tegenovergestelde.

 

Wel of niet onderzoek doen?

Roue vertelde ook dat hij koos om te luisteren naar zijn vriend die arts is en vaccinatie adviseert en niet naar zijn vriend die met weinig opleiding zich NIET laat vaccineren. Dat schets in mijn ogen wel een beetje een onterecht beeld.

Er zijn genoeg artsen, geleerde en virologen die daar ook een andere kijk op hebben. Zo zie je maar dat er altijd meerdere kanten zijn. Het is maar net wat jij ziet.

 

Ook roept iedereen dat je je eigen onderzoek moet doen. Maar ook dat is voor iedereen een eigen keus.

De een maakt zijn beslissing door te onderzoeken.

De ander door alleen de informatie vanuit het nieuws tot zich te nemen.

De ander hecht waarde aan de mening van hun omgeving, vrienden of familie.

De ander volgt zijn gevoel.

En alles is goed. Ook daar ben je vrij in. Er is geen goed of fout. Alleen jouw eigen verantwoordelijkheid en vrije keuze.

 

Respect en Liefde

Ik heb vriendinnen waar ik hecht mee ben die zich zowel niet als wel laten vaccineren. En er is ten alle tijden respect voor elkaars keuze.

Heb goede en interessante gesprekken met elkaar. Deel je visie en mening maar doe het niet om een ander de jouwe op te willen leggen.

En tuurlijk is dat extra uitdagend als je om elkaar geeft en het beste wil voor elkaars gezondheid.

Maar wees oprecht nieuwsgierig en open naar elkaars perspectief.

Respecteer de verschillen en voel dat je ondanks dat elkaar nog steeds lief kan hebben.

Dat is de magie van LIEFDE. Wat in ons allemaal zit. Want de meeste mensen deugen!😉 (leuk boek)

 

 

Dit gezegd hebbende deel ik graag mijn perspectief op vaccinatie. Dus mocht je benieuwd zijn hiernaar kun je verder lezen:

 

Waarom NIET vaccineren

Allereerst ben ik voor lange termijn oplossingen.

Vaccinatie werkt mischien op korte termijn maar lost het onderliggend probleem op lange termijn niet op. Hoe we bijvoorbeeld met onze planeet en eigen gezondheid omgaan.

Toch kiezen we zoals bij veel dingen liever voor plezier in het NU ipv voor wat goed is op lange termijn. Dat is hoe ons brein werkt.

Liever nu een pilletje tegen de symptomen van de kwaal dan moeite doen om de oorzaak aan te pakken.

Liever nu een prik zodat we het virus NU (tijdelijk) kunnen indammen dan zorgen voor een duurzame oplossing.

Liever NU vrijheid en naar festivals kunnen enz met een experimenteel vaccin dan wachten tot we meer weten over de bijwerkingen en werking. En ga zo maar door…

 

Bronnen

Pas las ik het volgende uitgebreid en goed onderbouwd artikel over de veiligheid van mRNA-vaccins via een mail van Richard de Leth die een aantal goede bronnen deelde die ik ook graag met je deel.

 

Zoals je vast al veel gehoord hebt is de werking en zijn de bijwerkingen op lange termijn nog onbekend.

Waar vaccinatie ons in vele gevallen een enorme uitkomst bieden. Zijn daar jaren testen en onderzoek aan vooraf gegaan.

En weten we de voor- en nadelen en kun je die afwegen tegen de kwaal of het risico. 

Er werd deze week bekend dat bijwerkingencentrum Lareb nog in het duister tast over de doodsoorzaak van vele tientallen mensen die na de coronaprik zijn overleden. 

 

Een maand geleden was er de angst dat de deltavariant ‘de vele ongevaccineerden kan gaan besmetten’, maar nu blijkt dat deze deltavariant zich ook via gevaccineerden verspreidt. Arts-microbioloog Heiman Wertheim van het Radboud UMC geeft aan dat de deltavariant zich mogelijk sneller onder volledig gevaccineerden verspreidt. Zelf was hij ook volledig gevaccineerd, maar verleden week wederom positief getest (net als 34 andere volledig gevaccineerde ziekenhuismedewerkers). 

 

De huidige vaccins beschermen dus onvoldoende tegen infectie of besmettingen. Wel helpen vaccins volgens Wertheim om te voorkomen dat mensen erg ziek worden. 

  • Het vaccin maakt mensen dus op de korte termijn minder erg ziek, met op de lange termijn mogelijke bijwerkingen en nadelen. En nieuwe vaccinatierondes. En ik vraag me ook af waarom we niet meer ziek mogen worden. Dit is onderdeel van het leven en ook een signaal om eventuele onderliggende oorzaken zaken te kunnen onderzoeken. Wellicht heb je baat om je immuunsysteem te versterken, je leefstijl en gezondheid te verbeteren, of ligt er een emotionele blokkade onder.
  • Een gezonde leefstijl maakt mensen ook minder ziek, met op de lange termijn vele positieve bijwerkingen en voordelen, zowel voor het individu, als voor de zorg en de maatschappij. 
  • Bepaalde supplementen, waaronder vitamine D3 verkleinen de kans om besmet te worden en maken mensen ook minder ziek, met op de lange termijn vele positieve bijwerkingen en voordelen, zowel voor het individu, als voor de zorg en de maatschappij. En niet alleen nu.

Daarom vind ik het bijzonder jammer dat we nog steeds veel te weinig over de juiste essentiële micronutriënten (dus supplementen) horen.

En over gezonde voeding in het algemeen, beweging en over mentale gezondheid. Wat de basis is en wat in mijn ogen fundamenteel mis gaat in onze samenleving tegenwoordig.

 

Kinderen vaccineren?

Wat betreft het vaccineren van kinderen vind ik dat we helemaal voorzichtig moeten zijn. Zeker gezien het feit dat kinderen zeer milde klachten ervaren van het virus.

 

Recent zei Dimitri Georganas in een online discussie met hoogleraar epidemiologie Martien Borgdorff: 

‘Deze vaccins beschermen wellicht tegen symptomatische COVID19, maar beschermen blijkbaar niet tegen infectie of transmissie. Hoe pakt het epidemiologisch uit als bijvoorbeeld gevaccineerde kinderen besmet raken, maar de signalen van ziek zijn missen en met hoge viral loads naar school gaan? 

De vraag is bovendien waarom kinderen überhaupt nog gevaccineerd moeten worden gezien het milde verloop dat de ziekte bij ze heeft en het bewijsbaar ontbreken van een altruïstische functie van deze vaccins. De kwetsbare populatie is inmiddels al beschermd. Misschien kan de Gezondheidsraad, de Vereniging van Kinderartsen of het OMT zich nog eens over deze kwestie buigen en hun advies heroverwegen voordat ze de bewegingsvrijheid en ontwikkeling van kinderen afhankelijk stellen van een kennelijk onnodige en zinloze medische interventie.’ 

 

Het Artsen Collectief geeft in een brochure 10 Redenen om een coronaprik voor kinderen onder de 18 (nog) niet te doen. Wat ook een aanrader is om te lezen.

 

En zo heb ik nog meer redenen. En zijn er andere effectieve korte en lange termijn oplossingen die maken dat ik op dit moment kies om mezelf niet te laten vaccineren. Maar voor nu laat ik het hierbij.

 

Ik gun het iedereen om met een goed gevoel achter je eigen beslissing te staan welke beslissing dat ook is. En deze kan delen vanuit liefde!

Mocht je de wens hebben om je eigen fysieke en mentale gezondheid te verbeteren? En spreekt je mijn visie aan?

Neem dan een kijkje bij mijn aanbod op mijn website!

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elisa Bergheger Coaching draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders